lunes, 4 de mayo de 2009

Classificació dels aliments


Alimentació


1. Classificació dels aliments:

Pasta, pa i cereals (macarrons, farina...)
Llegums (ciurons...)
Carns, peixos i ous (conill,pollastre,sardina,calamar...)
Fruita (poma,platan,reïm...)
Verdura (tomatiguae,col...)
Llet i derivats: formatge,iogurt...)
Patates.

Oli, xulla i mantega.

2. Roda dels aliments:

La roda dels aliments és un esquema que classifica els aliments en set grups:


Grup 1: Aliments plàstics (llet i derivats). Aporten proteines, vitamines i greixos.
Grup 2: Aliments plàstics (carn, peix i ous). Aporten proteïnes i vitamines.
Grup 3: Aliments reguladors (patates, llegums i fruits secs. Aporten vitamines, minerals i glúsids.
Grup 4: Aliments reguladors verdures i hortalisses. Aporten vitamines i glúcids.
Grup 5: Aliments reguladors fruita. Aporten vitamines i glúcids.
Grup 6: Aliments energètics cereals i derivats. Aporten glúcids.
Grup 7: Aliments energètics: greix, oli i mantega. Aporten lípids..

1 comentario: